Haydari Tarifi

 Tarif defterimden;

 Ana malzemesi süzme yoğurt, beyaz peynir, sarımsak, dereotu ve nane olan haydari, et & balık yemeklerinin yanına çok yakışan en lezzetli mezelerimizden biri…

Kavrulmuş dolmalık fıstıkla lezzeti kat kat artan haydariyi bu şekilde deneyin derim… 

Yapılış aşamaları videosuna İnstagram hesabımdan ulaşabilirsiniz…

 

Servis: 4 kişilik

Hazırlama süresi: 15 dakika

Malzemeler:

2 su bardağı süzme yoğurt

50 gr sert beyaz peynir, ufalanmış

2 diş sarımsak, ezilmiş

8 – 9 dal dereotu, incecik doğranmış

2 – 3 dal taze nane, incecik doğranmış

Yarım çay kaşığı tuz

Üzerine;

1 yemek kaşığı dolmalık fıstık

Taze nane yaprakları

1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Yapılışı:

*Süzme yoğurdu geniş bir kaba aktarın, beyaz peynir, sarımsak, dereotu, nane ve tuzu ekleyip karıştırın.

*Dolmalık fıstığı küçük bir tavada kavurun.

*Haydariyi servis tabağına yayın, üzerini dolmalık fıstık, nane yaprakları ve zeytinyağı ile süsleyin.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

 

Başa dön tuşu
crazy 88 slot login