Peynirli Milföy Poğaça

İçindeki yöresel çeçil peynirinin kendine has tadıyla öne çıkan leziz milföy poğaçalar…

Servis: 12 adet 

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 20 – 25 dakika

Malzemeler:

3 adet dikdörtgen milföy hamuru

50 gr çeçil peyniri

1 yumurta sarısı

Üzerlerine:

1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu

Yapılışı:

*Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin.

*Milföyleri dondurucan çıkartın, oda ısısına gelince her bir hamuru 4 dikdörtgen parça olacak gbi kesin. Uçlarına peyniri pay edip katlayın. Kesik taraflarını çatal ile sabitleyerek tepsiye sıralayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş tohumu serpiştirin.

*180 derece fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında kabarıp üzerleri kızarana kadar 20 – 25 dakika pişirin.

Afiyetle, sevgiyle ve sağlıkla kalın…

Başa dön tuşu
casino score monopoly live